Opvoedopstellingen

Zit jij met een opvoedvraagstuk en wil je hier een definitieve oplossing voor?

Je wordt geraakt door het gedrag van je kind of je ziet je kinderen in constante strijd met elkaar of met jou en/of je partner. Je voelt dat er iets is dat je belemmert in de relatie met je kind of kinderen of je partner en je weet niet zo goed wat het is. Het kan zijn dat je je overvraagt voelt als ouder, snel overprikkeld door de situatie. Wellicht ben je bezorgd, heb je moeite om te genieten van het ouderschap of voel je je te verantwoordelijk voor wat er gaande is. Misschien is jouw kind snel boos of verdrietig, voelt het zich onbegrepen en weet je niet goed hoe je hier als ouder op in kan spelen. Je hebt wellicht al tig opvoedkundige tips & trucs toegepast, maar tot de kern ben je nog niet gekomen. Wellicht kan een opvoedopstelling jou meer inzicht en een oplossing bieden voor hetgeen wat er op dit moment aan de hand is in jouw gezin. Vaak is er maar 1 sessie nodig om een doorbraak te realiseren.

Opvoedopstellingen is een methode afkomstig vanuit het systemisch werken. We gaan er in opstellingen vanuit dat elk persoon en elk gezin een systeem om zich heen heeft en daarop reageert. Met een systeem bedoelen we een gezin, een klassensituatie, vriendschap, etc. Gebeurtenissen in dat systeem kunnen er voor zorgen dat een kind reageert zoals het doet. Iedere ouder heeft een eigen familiegeschiedenis en een eigen systeem waar het uit voort komt. Ook jij bent kind van jouw ouders en komt ook vanuit daar weer uit een familiesysteem.

Opvoedopstellingen zijn eenvoudig, praktisch en effectief

Samen met mij als therapeut onderzoeken we kort jouw hulpvraag. Waar worstel je mee en waar zou je verandering in willen aanbrengen? Vervolgens brengen we dit thema in beeld. Jij kiest als ouder voor elk gezinslid, inclusief jezelf, een vloertegel. Deze geef je een plek in ruimte: we maken een visueel beeld van wat er op dit moment gaande is op de grond, met behulp van de vloertegels. Je stapt letterlijk in de dynamiek van je gezin. Vanuit daar gaan we voelen: wat is er gaande en waar komt dit vandaan? Een opvoedopstelling is een praktische , effectieve en eenvoudig inzetbare tool om snel tot de kern te komen. Je zult inzicht krijgen in je vraagstuk op een dieperliggende (emotionele) laag. Het probleem wordt helder en vanuit daar ook de oplossing!

De kracht van de opvoedopstelling

  • Je kind hoeft niet mee en blijft onbelast van therapie
  • Vaak in 1 sessie helder
  • Een individuele opstelling, dus privé
  • Op een diepere laag inzicht in de situatie en vanuit daar een heldere oplossing
  • Stimuleert een gezond familiesysteem
  • Opvoeden wordt makkelijker en de liefde in het gezin gaat weer stromen
  • Goed inzetbaar bij problemen in echtscheidingssituaties
  • Goed inzetbaar bij problemen in relaties of ouderrelaties.
  • Voorkomt loyaliteitsvraagstukken.
  • Ook goed inzetbaar bij adoptievraagstukken of pleegouderschap

Meer informatie? Mailen kan naar info@burolein.nl of plan een opvoedopstelling in via deze link