Lezing: Klaar voor leren? Of nog niet?

Steeds meer leerkrachten en ouders maken zich zorgen. Hoe kán het nou toch dat er zoveel kinderen met leer- en gedragsproblemen zijn? Hoe kan het dat het kind niet laat zien wat het in zich heeft, ondanks dat er toch vaak wel een gevoel is ‘volgens mij kan hij/zij meer, er is iets’. Wat is de oorzaak?

We leven in een tijd waar er steeds minder bewogen wordt, maar er ook steeds minder aandacht is voor het jonge kind in het onderwijs. Wat voor invloed heeft dit op de ontwikkeling van kinderen?
Tijdens deze lezing gaan we kijken naar de ontwikkeling van kinderen en de invloed op hun schoolprestaties, maar ook hun dagelijkse welzijn.

Ontwikkeling begint al vroeg: vanaf de zwangerschap en in de eerste jaren na de geboorte maakt een kind de belangrijkste motorische en mentale ontwikkelingen door. Deze ontwikkeling begint met reflexen. Reflexen zijn een soort hardware in de hersenen: zij zorgen voor veiligheid en de ontwikkeling van motorische mijlpalen. Deze mijlpalen zorgen voor basisvaardigheden.

Basisvaardigheden om je in je schooltijd goed te kunnen ontwikkelen. Reflexen horen niet altijd actief te zijn. Zijn ze het wel, dan kunnen ze flink storen en het een kind heel lastig maken. Denk aan niet kunnen stilzitten, concentratieproblemen, problemen in de motoriek, bedplassen, nagelbijten, moeite met evenwicht, leerproblemen, overprikkeling..

Wat de ontwikkeling van je lichaam en motoriek te maken heeft met je schoolvaardigheden? Dat ga je horen op donderdagavond 15 februari om 19.30 uur. We gaan BREED zoeken en leer- en gedragsproblemen vanuit een andere hoek bekijken. Er is ruimte voor interactie en het uitwisselen van ideeën over dit onderwerp.

Onderwerpen die besproken worden zijn onder andere:
– De link tussen kruipen en leerproblemen: waarom is kruipen zo belangrijk?
– Concentreren: wat heb je ervoor nodig om je goed te kunnen concentreren? Denk aan je motoriek, oogsamenwerking, focus
– De invloed van nog actieve reflexen en de symptomen ervan.
– De motorische mijlpalen en hun leerweg.

Door goed te kijken naar het lichaam, kom je al een heleboel meer te weten!

Interessant voor ouders, professionals die met kinderen werken, leerkrachten en voor ieder ander die geïnteresseerd is in de wereld van reflexen, motoriek en ontwikkeling! Laat je inspireren door deze nieuwe inzichten!

Nieuwsgierig? Meld je dan nu aan via info@burolein.nl of 0627056997.

Jouw bijdrage voor deze avond is €10
Locatie: Ommen, Overijssel.
Let op: precieze locatie wordt nog bekend gemaakt.

Datum: 15 februari 2018

Al geplaatste berichten over dit onderwerp:
https://www.facebook.com/BuroLeinOmmen/videos/1227755474035145/
https://www.facebook.com/BuroLeinOmmen/posts/1222478951229464

Op verzoek geef ik deze lezing ook op locatie.  Mail me via info@burolein.nl voor de mogelijkheden!