Informatieavonden

Woensdag 8 maart om 20.00 uur organiseert Buro Lein een informatieavond over de ontwikkeling van het kind, bekijkend vanuit een breder perspectief namelijk het FUNDAMENT.

Om goed tot leren te komen en optimaal te kunnen functioneren hebben we basisvaardigheden nodig. Deze vaardigheden doe je op in de eerste jaren van je leven en zijn daarna van groot belang voor hoe jij als kind gaat functioneren op school en later als volwassene in je werk of in het dagelijks leven. Voor het leren lezen, rekenen, spellen, schrijven, concentreren, stilzitten heb je een goed fundament nodig. Een fundament dat al begint in de baarmoeder.

Je kunt het zien als een huis dat nieuw gebouwd wordt. Een huis dat met een goed, stevig fundament gebouwd wordt, zal stevig blijven staan als er een stevige storm voorbij komt.
Is dat fundament er niet goed ingelegd, dan zal het huis schade oplopen door een storm of misschien wel inzakken. Het heeft allemaal met elkaar te maken.

Wat heb je nodig om te komen tot leren? Op die vraag krijg je een antwoord deze avond!

Ook gaan we kijken hoe reflexen, motorische ontwikkeling, oogsamenwerking, lateralisatie of richtingsproblemen, je manier van leren (visueel, op gehoor of op gevoel) kunnen bijdragen of juist kunnen tegenwerken. Ook hoor je hoe het kan dat stress ervoor kan zorgen dat je hersenen niet meer goed samenwerken. Maar vooral ook: hoe je ervoor kunt zorgen dat dit niet gebeurt!

Niet zelden krijgen kinderen met een verstoorde oogsamenwerking een diagnose dyslexie, dyscalculie of ADHD. Ook zie ik vaak dat deze kinderen nauwelijks of soms helemaal niet gekropen hebben.
Wat zou het fijn zijn als je je lichaam onder controle kunt krijgen en ervoor kunt zorgen dat er uit komt wat je in je hebt!

Leren met je lichaam zorgt ervoor dat je kunt leren met je hoofd. Hoe dit allemaal werkt? Dat ga ik je woensdag 8 maart vertellen!

Meld je aan voor deze avond en laat je inspireren!

Investering van deze avond is 10 euro. Maar LET OP: meld je je aan vóór 1 maart, dan betaal je maar 7,50 euro! Koffie/thee en wat lekkers is inbegrepen.

Aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar info@burolein.nl of een belletje of berichtje te sturen naar 06-27056997

Locatie wordt nog bekend gemaakt!